Få dit smukke trægulv igen med en gulvafhøvling i Hellerup

15 May 2019 Astrid Pedersen
image

editorial

Et trægulv, som har været udsat for en vandskade – for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse af boligen – vil som oftest have slået sig i en grad, som kun kan udbedres med en grundig gulvafhøvling. En gulvafslibning vil ikke kunne komme de dybe revner og skæmmende misfarvninger samt buler og andre ujævnheder til livs. Og er der opstået deciderede skævheder og niveau forskelle i det før så jævne og ensartede trægulv, er der slet ingen vej uden om: Du bør kontakte dit lokale gulvfirma med henblik på at få en professionel gulvmand til at vurdere skadernes omfang og trægulvets generelle beskaffenhed.

Hvorfor skal jeg lade mit vandskadede gulv afhøvle?

Når de parketter, brædder, eller planker, som udgør dit trægulv, udsættes for store mængder væske, vil denne uvægerligt trænge ind i træværkets fibre – uanset hvor meget du end har passet og plejet dit trægulv. Fibrene vil suge væden til sig, hvilket fører til, at fugt aflejrer sig i træværket, og får det til at svulme op.

Denne udvidelse vil afstedkomme de grimme skrammer, buler og dybe revner, som får dit trægulv til at fremstå slidt, ujævnt og beskadiget. Og her kan kun en gulvafhøvling kunne genskabe den smukke og ensartede overflade.

Ved en gulvafhøvling fjernes mellem 2 og 4 millimeter af trægulvets overflade – i særlige tilfælde helt op til en halv centimeter, hvis dette skønnes nødvendigt. Dette sker ved hjælp af en maskine, som er forsynet med en roterende valse påmonteret skarpe skær. Når maskinen køres hen over træværket, bliver det øverste lag skrællet bort – ikke slebet, som ved en gulvafslibning. Derfor gør du klogt i at overlade opgaven til en dygtig gulvmand, som med det rette håndelag og mangeårige ekspertise er bedst rustet til denne.

Få et tilbud på en professionel gulvafhøvling online

Hos gkservice.dk kan du altid få et gratis og uforpligtende tilbud på en effektiv gulvafhøvling.

More articles