Få det gulv, du ønsker dig, med en professionel gulvafslibning

24 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Trægulve er lækre og behagelige at betræde og kigge på – såfremt de selvfølgelig er velholdte og velplejede, og har modtaget den fornødne omsorg. Når et trægulv er behandlet med det, der går under betegnelsen ikke forseglende overflade behandling, vil det være særligt sårbart over for slitage i det daglige.

Under kategorien ikke forseglende behandlinger finder vi blandt andet de populære sæbe og olie behandlinger. Forskellen på en forseglende og ikke forseglende behandling er, at hvor en forseglende behandling – som for eksempel lakering eller maling af gulvet – indkapsler træværkets overflade og dermed beskytter denne effektivt imod slid, går en ikke forseglende behandling ind og danner en hinde i gulvets overflade.

Denne hinde opstår, når træets overfladiske fibre mættes med den fede olie eller sæbe, og dermed både næres og forstærkes. Hinden skal dog vedligeholdes ved hyppig vask med særlig sæbe, som skal arbejdes ned i overfalden, hvorved den beskyttende hinde forstærkes og bevares. Sker dette ikke, slides hinden efterhånden bort, og kan ikke geneskabes ved vask. Ligeledes kommer gulvet til at fremstå nusset og snusket, da snavs, skidt og spildte væsker vil indlejre sig i overfladen og ødelægge det ensartede indtryk.

Når slitagen først har nået dette stadie, er der ingen vej uden om: Hvis du ønsker et smukt og skinnende trægulv igen, skal du bestille en gulvafslibning hos din lokale gulvmand.

Vælg en professionel gulvafslibning for det optimale resultat

En dygtig gulvmand vil kunne foretage din gulvafslibning med det smukkeste og mest ensartede resultat til følge. På baggrund af sin ekspertise og erfaring vil en faglært håndværker hurtigt kunne vurdere, hvor meget – eller hvor lidt – der skal slibes af dit trægulv førend de overfladiske skønhedspletter forsvinder, og diverse småskrammer udlignes. På den måde vil dit trægulv kunne tåle flere gulvafslibninger i fremtiden. Læs mere, og få et godt tilbud, på Gulvkanonens blog.

More articles