Få den rette hjælp til din angst lidelse

26 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Har du mistanke om, at du måske har en angstlidelse, som er i færd med at udvikle sig? Så bør du få den rette hjælp til håndtering af denne.

Hvad er generaliseret angst – og hvordan ser symptomerne ud?

Det anslås, at op imod 1 – 2 procent af den danske befolkning lider af generaliseret angst. Det lyder måske ikke af så meget, men de, som kender til angst på første hånd, vil vide, at det er en yderst problematisk lidelse.

Generaliseret angst udmønter sig ved overdreven bekymring og en tendens til altid at se på de mørke sider. En person, som lider af generaliseret angst, vil bruge rigtig megen energi på at udregne worst case scenarios, og på at bekymre sig om sygdom, død og ulykkelige hændelser, som måtte indtræffe i vedkommendes eget eller de nærmestes liv.

Generaliseret angst kan blive så hæmmende for det daglige liv, at den angst ramte ikke kan gå hjemmefra uden at være bange for, om huset brænder ned mens vedkommende er væk. Mennesker med generaliseret angst vil samtidig være tilbøjelige til at udvikle tvangshandlinger og have mange tvangsforestillinger, hvilket også er særdeles opslidende og udmattende.

Hvad er panikangst?

Ved panikangst er symptomerne mere umiddelbare og kortvarige. Et panikangst anfald varer sjældent mere end et par minutter. Til gengæld kan det ramme som et lyn fra en klar himmel, hvilket er årsag til, at mennesker, som lider af panikangst, kan udvikle angst for selve angsten. Således kan panikangst være lige så invaliderende som generaliseret angst, idet en person med panikangst vil vægre sig ved at opholde sig steder, hvor et panikangst anfald kan medføre – ja, panik.

Uanset om du lider af panikangst, generaliseret angst eller det, man kalder en enkeltfobi (for eksempel eksamens angst eller flyskræk), vil du kunne få hjælp til at lære at håndtere din angst og leve med lidelsen uden at den skal ødelægge din tilværelse. Læs mere på angstekspert.dk

More articles