Få den bedste støtte hos en familieplejekonsulent

05 April 2021 Astrid Pedersen

Har du brug for hjælp i forbindelse med anbringelse af et eller flere børn+ Så er det en god idé at opsøge en dygtig familieplejekonsulent.

Hvad er en familieplejekonsulent?

En familieplejekonsulent er en fagperson hvis opgaver spænder over et bredt spektrum. Først og fremmest er en familieplejekonsulent den person som følger barnet og dets familie hele vejen igennem et anbringelses forløb, og også gerne på fremadrettet basis.

Således fungerer en familieplejekonsulent som fast holdepunkt såvel som for barnet som for den biologiske familie og den kommende plejefamilie. Blandt familieplejekonsulentens fremmeste opgaver er således at sørge for trygge vilkår i en situation som kan virke kaotisk, og som frem for alt kræver en del opmærksomhed og nærvær.

Hvad laver en familieplejekonsulent?

En familieplejekonsulent vil som nævnt oven for have rigtig mange forskellige opgaver i forbindelse med anbringelse og familiepleje. Som familieplejekonsulent vil man have til opgave at opsøge de aktuelle muligheder for anbringelse og vurdere hvilke af disse som egner sig bedst til den specifikke situation.

En familieplejekonsulent vil være den person som rådgiver omkring anbringelse idet vedkommende på baggrund af sin faglighed og erfaring vil være stærkest rustet til at kunne bedømme om familiepleje eller institutions anbringelse er det bedste alternativ.

Der ud over fungerer en familieplejekonsulent som støtteperson over for en plejefamilie som har valgt at tage et barn eller et ungt menneske i pleje. Denne opgave kan nemlig være tungere og mere vanskelig end man måske havde forestillet sig. Og her vil en familieplejekonsulent kunne stille sin viden og erfaring til rådighed når der opstår diskrepanser.

Hvor finder jeg en kompetent familieplejekonsulent i Kokkedal?

I Kokkedal finder du Lola Dokkedal som igennem mange år har fungeret som familieplejekonsulent og støttekontaktperson. Lola Dokkedal stiller gerne sin ekspertise til rådighed i form af konsulent bistand til private borgere og offentlige institutioner. Læs mere på loladokkedal.dk

More articles