Er psykolog for alle?

10 March 2020 Camilla Skøtt
Er psykolog for alle?

Er psykolog kun for de syge, og hvor syg skal du i så fald være for at benytte dig af samtaleterapien? Et aktuelt spørgsmål i moderne tider, hvor mange af os rammes af stress og andre livsstilsrelaterede sygdomme.

På https://servicefirmaer.dk faldt jeg for nylig over artiklen: Hvem bør gå til psykolog? og den satte gang i nogle tanker – for er psykolog egentlig for alle, eller skal du være syg for at henvende dig hos én?

Artiklen siger blandt andet: 

“Der er ingen regler for hvem der må – eller ikke må – eller bør gå til psykolog. Man behøver ikke at være psykisk syg eller have en diagnose på en mental lidelse for at kunne have glæde af et psykoterapeutisk forløb hos en dygtig psykolog.”

Men betyder det, at du kan henvende dig til en psykolog, selvom du ikke som sådan fejler noget? Eller kræver det i det mindste, at du har lidt ondt i livet?

Vælg psykolog med omhu

Som overskriften på denne artikel indikerer, så er psykologhjælp faktisk for alle – også for dig der ikke er syg. Men du skal bruge lidt energi på at vælge den rette psykolog, så du får en sparringspartner, der passer til dine problematikker.

Har du en psykisk diagnose, vil du som regel få en henvisning til en psykolog, og her er det vigtigt, at du finder en, du føler dig tryg ved og som har erfaring med at håndtere den sygdom, du er ramt af.

Sidder du fast i en eksistentiel krise, har du ondt i livet, er du ramt af sorg eller lignende, skal du finde en psykolog, der har erfaring med dette – uanset hvad er det nemlig essentielt, at du finder en person, der forstår, hvad du går rundt med af tanker – og som ved, hvordan det skal håndteres.

Er du ikke ramt af ovenstående, men mangler du i stedet en sparringspartner, er det måske ikke en decideret psykolog, du har brug for, men nærmere en coach af en art. 

Tjek også disse sider:

https://servicefirmaer.dk/
https://serviceudbydere.dk/
https://AltDetPraktiske.dk/
https://HandyHjælp.dk/
https://UltraHandy.dk/
https://MegaHandy.dk/
https://ServiceSkandinavia.dk/
https://ServicePlanet.dk/
https://ServiceFinderen.dk/
https://servicetips.dk/
https://servicetricks.dk/
https://servicevirksomheder.dk/

More articles