Er der forskel på en elektriker og en el-installatør?

15 August 2022 Camilla Sørensen

editorial

Når det drejer sig om el-arbejde i dit hjem, er der nogle få nøglebegreber, som du måske hører. En elektriker er en person, der installerer og reparerer elektriske ledninger og udstyr i boliger og virksomheder. En elinstallatør er en person, der gør det samme, men som typisk arbejder for en entreprenør i stedet for at være selvstændig. Der er også forskellige niveauer af autorisationer, som elektrikere kan have – håndværkersvend, mester eller entreprenør.

Så hvad er forskellen? Læs videre for at finde ud af det!

En elektriker er en person, der installerer og reparerer elektriske ledninger og udstyr i boliger og virksomheder. En el el installatør gør det samme, men som typisk arbejder vedkommende for en entreprenør i stedet for at være selvstændig. Der er også forskellige certificeringsniveauer, som elektrikere kan have – som håndværker, mester eller entreprenør.

En elinstallatør kan også være ansvarlige for at vedligeholde og reparere eksisterende elektriske systemer. Der er tre hovedtyper af elinstallatører: bolig-, erhvervs- og industriinstallatører.

elektriker

Må man selv udføre elektrisk arbejde?

I nogle tilfælde kan du måske selv udføre el-arbejde. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at elektricitet kan være meget farligt. Hvis du ikke er sikker på, hvad du gør, er det altid bedst at hyre en professionel. For dårligt installerede ledninger kan føre til brande, elektrochok og andre alvorlige kvæstelser. Så hvis du ikke er sikker på, at du selv kan udføre arbejdet sikkert, så overlad det til de professionelle!

Vi håber, at denne artikel har hjulpet med at opklare enhver forvirring om forskellen mellem elektrikere og el-installatører. Hvis du har brug for en elektriker – for eksempel en elektrikker i Sønder Omme – kan vi anbefale dig at starte din søge på nettet og bruge god tid på at lave research, så du får valgt den rette elektriker til opgaven.

More articles