Drikker du for meget?

09 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Er du kommet frem til den erkendelse, at du måske drikker for meget? Det kan være at du ikke har troet at der var noget galt med dit forbrug af alkohol, men ved at se på andre menneskers forbrug, har du måske indset at du drikker meget mere end hvad der er normalt? Der kan være mange årsager til at man begynder at drikke. Det kan starte helt uskyldigt og med tiden ende ud i et decideret misbrug. Jo længere tid man drikker, jo mere kan man tåle og når man ikke kan mærke at man er påvirket før man har drukket store mængder, så er det tid til at stoppe op og tage sit forbrug af alkohol til overvejelse.

image

Det starter med dig selv

Når man drikker for meget kan man ofte ikke selv se det. Det er andre der påpeger at man måske drikker mere end hvad godt er, og måske bør overveje at skrue ned for sit forbrug. Det er vigtigt at du kigger ind i dig selv og tør indrømme overfor dig selv, at dit alkoholforbrug måske er blevet til et misbrug.

Hvis du drikker for meget

Hvis du er kommet frem til at du nok drikker mere end du burde, så er det tid til at stoppe op og gøre noget ved det. Hvis du drikker hver dag, så start med kun at drikke hver anden dag i den første uge. Herefter kan du gå over til kun at drikke i weekenderne og til sidst stoppe helt, hvis det er det du ønsker.
Hvis du ikke føler du kan klare det selv, er der ikke nogen skam i at søge hjælp. Du kan f.eks. kontakte din sagsbehandler i din kommune, som kan henvise dig til et sted du kan komme i behandling, eller du kan finde et sted på egen hånd. Du kan eventuelt læse mere her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

More articles