Det skal du være opmærksom på ved træfældning

02 June 2022 Steffen Hansen

editorial

Sommeren er på vej, og derfor kan det være, at du overvejer at lave om i din have. Det store gamle træ, som har blokeret for solen de sidste par år skal væk, men hvordan du skal gå til opgaven er du ikke helt klar over. I dette indlæg får du nogle tips til, hvordan du sikrest kan fælde et træ, så du ikke ender på skadestuen. Læs med herunder.

Hyr en professionel

Vi vil altid anbefale, at man hyrer en professionel, når man skal have fældet et stort træ. Dette skyldes, at de har den erfaring og viden, som er nødvendig, for at man kan gøre det på en sikker måde. Når et stort træ skal fældes, så skal kronen nemlig trimmes først, og det kræver, at man enten har en kran, eller at man kravler op i træet. Begge dele kan være farligt, hvis man ikke har prøvet det før.

image

Sørg for, at træet falder i korrekte retning

En af de sværeste discipliner, når det kommer til træfældning, det er, at man skal sikre sig, at træet falder i korrekte retning. Hvis man ikke er god til denne disciplin, så kan det let gå galt, og man kan gøre mere skade end gavn. Måden man får et træ til at falde i en bestemt retning, er ved at skære et hak ind i træet, så det udelukkende har mulighed for at falde den vej.

Brug et reb

Til at styre træet mod den rette retning, så kan det være en god idé at bruge et reb. På den måde kan man trække i træet, og hjælpe det på vej. Det er dog stadig nødvendigt, at man skærer stammen korrekt, så træet ikke bliver tvunget den anden vej af tyngdekraften og ‘pladsen’ der er lavet ved at skære et hak.

More articles