Den alkoholbehandling er reel nok

08 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi danskere er utroligt gode til at drikke alkohol, men vi er imponerende dårlige til at snakke om, hvorfor man drikker.

Og her mener vi ikke til fest, eller hvis man er kender af øl eller spiritus, men når man begynder at drikke, så det tager overhånd, og man ikke kan begå sig i det normale samfund.

Her har vi stadig en tendens til, at vi så netop gemmer de alkoholismeramte væk i institutioner som spedalske, man ikke vil kendes ved.

Heldigvis er den reelle grund som oftest, at man er nødt til at tage den alkoholafhængige ud af det eller de miljøer, som der er med til at holde sygdomme ved lige eller ligefrem forværre den.

Men det gør også, at man har et stigma rettet mod dem, som der tyer til alkoholbehandling, fordi man ikke ser dem i samme omfang som før, og man derfor selv gætter sig til, hvad der er galt med vedkommende, som kan være værre, end hvad sandheden er.

image

Folk har brug for alkoholbehandling

På den måde er det også meget let at komme til at se ned på folk, der ikke kan styre deres alkoholindtag, som var de nogle, der er værre mennesker end os andre.

Men den skinbarlige sandhed er, at alkoholisme kan ramme alle mennesker, og her bliver ikke skelnet mellem høj og lav, fattig og rig.

Så før man eventuelt begynder at pege fingre ad andre, som der er i alkoholbehandling via for eksempel https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ , så skal man huske på, at det lige så vel kunne være en selv.

Det kan dukke op senere i livet, og hvis man er heldig, så sker det aldrig.

Desuden er det jo bedre, at ens ven eller bekendt er gået med til at komme i behandling eller gøre det af egen fri vilje, da alternativet er destruerende alkoholisme.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://techbloggar.se/

https://techbloggaren.se/

https://technewz.se/

https://all-teknik.se/

https://bostadens-it.se/

https://dator-bloggen.se/

https://datorbloggen.se/

https://elektronikbloggen.se/

https://hemmets-it.se/

https://it-familjen.se/

https://pc-bloggen.se/

https://svenska-itbloggen.se/

More articles