Brugt bil – prisen er altid til forhandling

11 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Når du undersøger markedet for brugte biler, skal du huske, at prisen altid er til forhandling. Det gælder uanset, om du køber privat eller hos en forhandler, og du kan med fordel få lavet en uvildig gennemgang af bilens stand, så du har noget at forhandle ud fra.

På bilportaler og hos bilforhandlere sættes prisen altid, så der er mulighed for forhandling, og det skal du være opmærksom på, så du ikke kommer til at betale for meget for din brugte bil. Hvor langt du kan forhandle prisen ned, handler mes om dine evner til at prutte om prisen, men der er én ting, du med fordel kan gøre, hvis du vil have et godt grundlag at forhandle på: Få bilen gennemgået for fejl og mangler på et uvildigt værksted eller hos FDM.

Brugtbiltest – din mulighed for dialog

En sælger – hvad enten det er en privatperson eller en bilforhandler – vil altid forsøge at få mest muligt for sine ting. Det gælder også, når der er tale om brugte biler, og det skal du huske, når du undersøger markedet.

Vil du have et godt grundlag at forhandle prisen ud fra, kan du med fordel sende den bil, du overvejer at købe, forbi et uvildigt værksted eller organisationen FDM, der har lang erfaring med at gennemgå biler.

Du vil opleve, at der ofte er små fejl og mangler, som sælgeren enten ikke er klar over eksisterer, eller som vedkommende har undladt at fortælle om, og det er et godt udgangspunkt for dig, der gerne vil have slået lidt af prisen. Hvis sælgeren foreslår at udbedre skaderne og dermed fastholde prisen, kan du overveje, om det er den rette løsning for dig – ofte er det mere trygt at få et nedslag i prisen og efterfølgende selv sørge for at få udført reparationerne på dit lokale værksted.

More articles