Sådan vælger du den rette bageform

21 February 2023 Emilie Jacobsen

Når du vil bage lækre og flotte kager, er et af de helt afgørende elementer, at du har den rette bageform. Formen er med til at sikre, at kagen får den form, som du ønsker, og at den ikke går i stykker, når den skal ud ad formen.

Overordnet findes der to forskellige former for former: Silikoneforme og metalforme. Silikoneforme har den fordel, at de er meget fleksible, hvilket gør det nemt for dig at få kagen ud. Risikoen for, at kagen går i stykker, når den skal ud ad formen, er derfor mindre. 

Metalforme har den fordel, at de holder bedre på dejen. Hvis du gerne vil have en kage med helt skarpe kanter, er det altså en metalform, du skal satse på. 

Begge former for bageforme kan du finde masser af på nettet. Et af de steder, der er værd for dig at se på, er webshoppen bagebixen.dk. De har både et stort udvalg og gør meget ud af at holde deres priser nede. Deres webshop er nemlig startet, fordi de selv følte, at bageudstyr var alt for dyrt. 

Bageforme

Specialbageforme kan give det rette udtryk 

Udover at tænke over, om din bageform skal være i metal eller silikone, kan du også tænke over, hvilken form den skal have. Firkantede og runde forme er selvfølgelig det mest almindelige, men vil du have en anden form, kan du også sagtens finde det. Det kan for eksempel være tal, der er oplagte at kunne lave til en fødselsdag, bogstaver, 3D forme og meget andet. 

Skal du bage muffins, har du selvfølgelig brug for en muffinform, da den hjælper dig med at få den helt rette form på kagerne. Du kan få muffinforme i metal, som du kan bruge flere gange, og forme i papir, der kan bruges en gang. Papirformene er særligt gode, hvis du skal have kagerne med, for eksempel på en skovtur. 

More articles