3 ting i dit regnskab du skal have styr på

23 January 2022 Steffen Hansen

editorial

Det er ikke altid så ligetil at lave regnskab. Der er mange regler man skal følge, og der er ting der skal gøres på helt specielle måder. Derfor har vi sammenfattet dette korte skriv, som indeholder 3 ting, som du skal læse op på, så du har 100% styr på dem i dit regnskab.

Moms

Som virksomhed i Danmark, så kommer du ikke udenom moms. Der er enkelte virksomheder som er fritaget grundet deres branche, men som udgangspunkt, så skal du forholde dig til moms. Derfor er det vigtigt, at du altid har et overblik over, hvor meget du skal betale eller have tilbage i moms. Derudover er det vigtigt, at du indberetter det til tiden, så du ikke får et ekstra gebyr.

image

Lønninger og skat

Når man skal udbetale løn, så skal det gøres på en måde, så skat bliver informeret om hvor meget der bliver udbetalt. Det skal de, fordi de skal have skat, der skal indbetales ATP, og der skal laves en opgørelse i slutning af året. Sæt dig derfor ind i hvordan du korrekt udbetaler løn til dig selv og dine medarbejdere, inden du begynder at gøre det. Det kan være svært at rydde op i, hvis du har udbetalt løn forkert.

Årsregnskab

Dit årsregnskab varierer afhængigt af din virksomhedsform, da der er forskellige regler for en enkeltmands og et APS eller et A/S. Derfor skal du sætte dig ind i reglerne der er for din virksomhedsform, og herefter følge reglerne, så du får lavet og indberettet årsregnskab korrekt.

Hvis du har problemer med noget af ovenstående, så anbefales det, at du får hjælp af en revisor i Viborg, eller hyrer en bogholder, som kan hjælpe med din bogføring løbende. Ved at gøre brug af en af disse, så kan du spare dig selv for en masse frustrationer, men også spare dig selv for en masse spildtid.

More articles