3 gode råd til at undgå væggelus

06 April 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Væggelus har siden 2. verdenskrig stort set været udryddet i Danmark, men vores stigende rejselyst til mere eksotiske lande har bragt dem tilbage i landet. Heldigvis er der flere ting du kan gøre for at undgå at de spreder sig til din og dine naboers bolig, hvis du har været så uheldig at få dem med hjem fra din ferie. 

Herunder kommer der 3 gode råd til hvordan du kan mindske risikoen for at få uvelkomne gæster med hjem fra din ferie. Hvis disse 3 råd ikke virker skal du kontakte en skadedyrsbekæmper, så væggelusene ikke spreder sig. Du kan f.eks. søge på væggelus i Hvidovre, når du skal finde en skadedyrsbekæmper.

3 gode råd til at undgå væggelus

Væggelus lever af blod og opholder sig om dagen i væggene, paneler, revner i skabe osv. og så kommer de frem om natten for at drikke blod imens du sover. De finder dig via den varme du udskiller. Det betyder reelt at du skal starte med at undgå at din kuffert står op af sengen eller væggen. Prøv istedet hvis det er muligt at have den på badeværelset. 

Det andet du skal gøre er straks at vaske dit tøj når du kommer hjem, uanset om det er beskidt eller rent, på 60 grader. Det tøj du ikke kan vaske skal du smide i fryseren.

Hvis det er muligt så undgå at tage din kuffert med ind i din bolig. Stil den i stedet udenfor og spray den og dine ting med en godkendt insektspray. Det er også en god ide at undgå at tage din kuffert med ind i dit soveværelse. 

Er uheldet ude skal du kontakte din udlejer som tager fat i en skadedyrsbekæmper. Det skal ske så hurtigt som muligt, så det undgås at væggelusene spreder sig til dine naboers boliger og gør det svære at slippe af med.

More articles