3 former for misbrug

03 February 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Der findes mange forskellige former for misbrug. Lige så snart at man føler, at man ikke kan finde ro uden at have taget eller gjort disse ting, så kan der være tale om et misbrug.

Hvis du gerne vil blive lidt klogere på, hvilke former for misbrug man kan have, så har vi lavet en liste med tre forskellige former for misbrug. Læs med herunder, hvis du vil høre mere. 

alkoholbehandling

Alkohol

Selvom alkohol er loveligt stort set over alt, så er det en af de farligste misbrug, man kan have. Alkohol kan i store mængder være yderst farligt for kroppen. Det er som regel også disse mængder, som en med et alkoholmisbrug indtager.

Det er et misbrug, der ikke bare opstår fra den ene dag til den anden. Man vil som regel øge sit indtag langsomt, og man vil til sidst tilsidesætte alt, der ikke involvere at drikke. 

Spil om penge

At være afhængig af at spille om sine penge, kaldes ludomani. Mange spillesteder gør opmærksom på, at man bør søge hjælp, hvis spillet har taget overhånd. De henviser også til ludomanilinjen, hvor man kan ringe ind, hvis man føler at spillet har taget overhånd.

Mange er også begyndt at ringe ud til spillere, hvor det ses at de har spillet ud over det sædvanlige. Som spiller føler man, at man skal blive ved, indtil man får den helt store gevinst, hvilket for mange aldrig sker, og så har de mistet alle deres penge på spil. 

Stoffer

En tredje type af misbrug, der også kan være meget farlig for helbredet, er stofmisbrug. Der findes mange syntetisk fremstillede stoffer, der indeholder ting, som slet ikke hører til i kroppen på et menneske. Især i blandt unge er stofmisbrug også meget udbredt. Det ses også, at mange dør af stofmisbrug hvert år, heriblandt også unge mennesker. 

Hvis du gerne vil vide mere om behandlingsformerne for de forskellige misbrug, så kan du klikke ind på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

More articles