Det er moderne at stå i køkkenet

26 august 2018
admin
Emhætte

Med den store fokus, der er kommet på mad, på madlavning og med køkkenet som en samlingsplads for alle, så er der også kommet en stor fokus på udstyret, som du har i dit køkken. Det gælder også din emhætte eller emfanget, som den også kan hedde. Det er jo som man siger, kært barn har mange navne.

Når du skal have en ny emhætte, så er der flere forskellige slags, du kan vælge mellem. Nogle er med direkte udsugning og andre er med kulfiltre, nogle er monteret direkte over komfuret, mens andre igen er meget moderne og bliver monteret på væggen bag ved komfuret eller på siden af komfuret.

Alt efter hvilken en du vælger, så skal du bruge forskellige slags værktøj, og dem som skal monteres med udsugning, bør du lade en professionel kigge på, for det er ikke lige så let at få det hele sat rigtigt op.

Værktøj til montering af emhætte

Når du skal montere en emhætte, så skal du selvfølgelig bruge boremaskine, rawlplugs og skruer. Du skal også bruge en skruemaskine eller skruetrækker, og alt det andet som du kan tænkes at få brug for, burde være med i den pakke, som du har købt. Det er så lige meget, om du har købt en, som er med aktivt kulfilter, eller det er en, som er med udsugning.

Til at montere de rør, der skal sørge for at suge røg og damp væk, skal du nogle gange bruge bits af forskellig størrelse til skruemaskinen og nogle beslag til at sikre, at rørene sidder lige og pænt fra emhætten og over til selve udsugningen.

Der er specielle mål, som en emhætte skal sættes op efter for at kunne fungere optimalt, så du skal selvfølgelig også bruge en tommestok til at måle ud, så du får placeret emhætten optimalt.

Det er også meget vigtigt at din emhætte hænger lige, så du skal selvfølgelig bruge et vaterpas og omhyggeligt måle ud.

Du kan læse en udførlig guide til det hele lige her.

Materialer til montering af emhætte

Som udgangspunkt burde du ikke selv skulle skaffe nogle materialer til at montere din emhætte. De materialer, du skal bruge, er altid med i en pose eller i en æske, for du køber en hel pakke som ”bare skal monteres”. Så kan det være, du gerne vil have nogle længere og kraftigere skruer, det skal du selvfølgelig selv bekoste, hvis det er tilfældet, men ellers er det ikke nødvendigt med materialer, som du selv skal skaffe.

Det er uden betydning, om du har købt en som er med filtre eller udsugning, for med dem, som kommer med filtre, er filtrene som oftest lige til at klikke fast i emhætten med hænderne, og der skal ikke bruges nogen form for værktøj til at fæstne dem.

Hvordan hele monteringen sker

Det første, du skal sikre dig, er, at du får placeret din emhætte i den afstand, hvor den fungerer bedst over komfuret. Det gør du ved at læse brugsvejledningen, og så er det med at fatte vaterpas, tommestok og så sikre, det hele kommer til at sidde lige i øjet.

Derefter så skal enten filtre eller udsugningen monteres, og når du monterer udsugningen, så er det en rigtig god idé at være omhyggelig og sikre, at de rør, som skal lede dampen væk og ud i naturen, er tætte. Du vil ikke have dampen til at trænge ud og lave ballade, så det er med at være meget omhyggelig, når du sætter dem op og sikre, de er tætte hele vejen.

Du skal selvfølgelig også sørge for, at der er en stikkontakt i nærheden, da der skal strøm til at køre en emhætte. Men der skal normalt ikke foretages nogen installation, du skal bare sørge for at sætte stikket til emhætten i stikkontakten, og så er du kørende. Selvfølgelig underforstået, at du foretager alle de andre monteringsinstrukser korrekt, inden du sætter selve maskineriet i stikkontakten.

Din emhætte skal serviceres med jævne mellemrum, og er det en af dem med kulfiltre, så skal du huske at udskifte kulfiltret, for ellers vil den simpelthen stoppe med at fungere korrekt. Der er selvfølgelig forskellige mekaniske dele, såsom motoren, som du ikke selv skal røre ved, skulle der ske noget med din emhætte, men en pære kan du dog let skifte, og det samme med kulfiltrene, når de er slidt ned.

Flere Nyheder