Få den bedste behandling af tænder og tandkød hos din lokale tandlæge

13 januar 2020
Astrid Pedersen
Få den bedste behandling af tænder og tandkød hos din lokale tandlæge

Vi ved det alle sammen – i hvert fald os, som gik til skoletandlægen som små: Det er vigtigt at passe de halvårlige tandlæge besøg. I forbindelse med et sådant besøg får man ikke alene renset og poleret bisserne, så de bliver flotte og skinnende. Tandlægen får samtidig mulighed for at gennemføre en dybt gående undersøgelse af tænder og tandkød, hvilket kan afsløre ansatser til karies, parodontose og andre dårligdomme.

På den måde kan du, ved hjælpe af et eller to korte, billige og smertefri besøg hos tandlægen, undgå at skulle bruge tid og penge på mere smertefulde og langtrukne behandlinger så som rodbehandlinger, fyldninger, isættelse af implantater og meget mere. Og først og fremmest øger du dine chancer for at bevare dit naturlige tandsæt intakt resten af dit liv.

Hvad sker der ved et tand eftersyn?

Når du booker tid hos tandlægen til et hel eller halv årligt tand eftersyn, behøver du ikke at sætte flere timer af til denne procedure. Hvis du ellers har passet dine tandlæge besøg, er der nemlig meget lille sandsynlighed for at der er noget alvorligt galt med dine tænder eller med dit tandkød. Derfor behøver tandlægen kun ganske kort til til at rense dine tænder og dit tandkød, hvilket som regel foregår ved hjælp af et mildt slibemiddel, som fjerner plak og belægninger fra tændernes emalje.

Er dine tænder angrebet af tandsten i mellemrummene, kan dette fjernes ved hjælp af ultralyd, som nok hviner en del, men sjældent medfører smerter. Hernæst kan tandlægen inspicere dine tænder, dit tandkød og din mundhule, og konstatere, om der skulle være tilløb til tandkøds betændelse eller andet, som kan medføre alvorligere tilstande. På baggrund heraf kan du få anvisninger i forhold til din daglige mund hygiejne – og en ny tid til kontrol.

Du kan booke tid hos din tandlæge i Vestjylland på tanddoctor.dk

Flere Nyheder