E væske er godt for folkesundheden

27 april 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi kan sagtens sætte os ind i, hvis du med det samme tænker, hvordan noget så simpelt som E væske kan være godt for folkesundheden.

Hvis man skal være lidt kritisk, kan man jo netop også mene, at det at stikke noget i ens mund og dampe på det aldrig kan være helt sundt.
Specielt ikke, hvis du har købt en e-cigaret og e-væsken fra en ikke-autoriseret forhandler, så du skal altid huske at handle det et godkendt sted fra.

Men mange mennesker begynder jo at dampe for at stoppe med at ryge eller for at finde et substitut for at ryge engang imellem, for de fleste rundspørger viser oftest, at langt de fleste rygere gerne vil stoppe eller i det mindste bare gerne skære lidt ned på deres tobaksforbrug.

Dog ved de fleste rygere af tobak, eller dem, der kender rygere, at det er så meget lettere sagt end gjort.

Der er forsøgt med mange forskellige tiltag for at få folk til at holde op med at ryge lige fra plastre, tyggegummi, motion, slik og meget andet.

Og en af de store løsninger har netop vist sig, at e-cigaretten nok er den “erstatning”, der bedst muligt kan gøre det ud for at ryge tobak.

Man oplever samme fornemmelse ved at dampe som at ryge tobak, og man får en smag, men en markant bedre end af slagsen, og så får man stadigvæk nikotinen, som i sidste ende er det, den afhængighedsskabte krop søger – og den kan man så skære ned på løbende ved at afmåle nikotin-delen og langsomt trappe ned.

Dette medfører – for at slå krølle på halen til vores indledning – at alle de følgesygdomme, der følger i kølvandet på at ryge tobak bliver elimineret, fordi det stadig er radikalt sundere at dampe end at ryge.

Så du gør noget godt vores folkesundheden og vores fællesøkonomi i landet, når du damper.

Flere Nyheder